Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Говедина Строганов

01.02.2018. 10:16 10:19
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

У питању је јело с руског двора, које се напросто топи у устима. Име је добило по грофу Павелу Стоганову, а данас је то познато интернационално јело.

Састојци:

- 500 г говеђег филеа,

- главица црног лука,

- 250 г свежих шампињона,

- кашика брашна,

- кашика сенфа,

- говеђа коцка за супу,

- 1 лимун,

- 2 кисела краставца,

- 125 мл киселе павлаке,

- уље,

- со и бибер по укусу

 Припрема:

1. С филеа одстранити масне делове, потом месо исећи на танке дугуљасте парчиће, посолити га и побиберити.

2. Главицу црног лука исећи на танке полукругове, шампињоне на листове, а киселе краставчиће на полукругове.

3. У шерпи на загрејаном уљу пржити парчиће меса.

4. Испржено месо извадити решеткастом кашиком и ставити у чинију. У исту шерпу затим ставити исечен црни лук и шампињоне да се прже. Посолити, побиберити и промешати.

5. Вратити парчиће меса у шерпу, додати сенф и брашно.

6. У другу шерпу у проврелу воду ставити коцку за супу. Супу додати у шерпу с месом и промешати.

7. Додати краставчиће и оставити да се кува око пола сата.

8. Потом додати сок од лимуна, павлаку, промешати и склонити шерпу са шпорета.

9. Готово јело је најбоље сервирати уз кувани пиринач и расхлађено суво црвено вино.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Чајни колачићи

Рецепт дана: Чајни колачићи

30.01.2018. 10:47 10:50
Рецепт дана: Пирошке пуњене пилетином и шампињонима

Рецепт дана: Пирошке пуњене пилетином и шампињонима

26.01.2018. 16:55 17:02