Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Govedina Stroganov

01.02.2018. 10:16 10:19
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

U pitanju je jelo s ruskog dvora, koje se naprosto topi u ustima. Ime je dobilo po grofu Pavelu Stoganovu, a danas je to poznato internacionalno jelo.

Sastojci:

- 500 g goveđeg filea,

- glavica crnog luka,

- 250 g svežih šampinjona,

- kašika brašna,

- kašika senfa,

- goveđa kocka za supu,

- 1 limun,

- 2 kisela krastavca,

- 125 ml kisele pavlake,

- ulje,

- so i biber po ukusu

 Priprema:

1. S filea odstraniti masne delove, potom meso iseći na tanke duguljaste parčiće, posoliti ga i pobiberiti.

2. Glavicu crnog luka iseći na tanke polukrugove, šampinjone na listove, a kisele krastavčiće na polukrugove.

3. U šerpi na zagrejanom ulju pržiti parčiće mesa.

4. Isprženo meso izvaditi rešetkastom kašikom i staviti u činiju. U istu šerpu zatim staviti isečen crni luk i šampinjone da se prže. Posoliti, pobiberiti i promešati.

5. Vratiti parčiće mesa u šerpu, dodati senf i brašno.

6. U drugu šerpu u provrelu vodu staviti kocku za supu. Supu dodati u šerpu s mesom i promešati.

7. Dodati krastavčiće i ostaviti da se kuva oko pola sata.

8. Potom dodati sok od limuna, pavlaku, promešati i skloniti šerpu sa šporeta.

9. Gotovo jelo je najbolje servirati uz kuvani pirinač i rashlađeno suvo crveno vino.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čajni kolačići

Recept dana: Čajni kolačići

30.01.2018. 10:47 10:50
Recept dana: Piroške punjene piletinom i šampinjonima

Recept dana: Piroške punjene piletinom i šampinjonima

26.01.2018. 16:55 17:02