Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Веганска проја

26.12.2017. 14:29 14:34
Пише:
Фото: pixabay.com

Проја је увек добра идеја... Још ако је посна, па још ако у њој могу да уживају како вегетаријанци, тако и вегани – време је да нешто и скувате.

Састојци ( за 4 особе):

- 3 шоље интегралног брашна,

- 3 шоље кукурузног гриза,

- прашак за пециво,

- 3 кашичице соли,

- 1/2 шоље уља,

- 2,5 дл биљног млека,

- ½ л минералне воде,

- 2 шаке свежег спанаћа (може и блитва),

- већи црни лук,

- бабура паприка

Припрема:

1. Исецкати ситно лук и динстати га на мало уља.

2. Након неког времена, убацити ситније исецкану паприку и уситњен спанаћ.

3. Посолити врло мало да спанаћ брже пусти воду, а када вода делимично испари -  смеса је спремна.

4. За припрему проје помешати прво мокре састојке, затим додати брашно и прашак за пециво.

5. Мешати варјачом док се не разбију све грудвице, затим убацити спанаћ, лук и паприку.

6. Ако се пече у тепсији, потребно ју је и науљити и побрашњавити, а ако се пече у калупима довољно је само уље за подмазивање.

7. Пећи на 200 степени док не порумени.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Запечене пуњене лигње

Рецепт дана: Запечене пуњене лигње

22.12.2017. 10:49 10:59
Рецепт дана: Торта од кестена

Рецепт дана: Торта од кестена

20.12.2017. 09:13 09:25