Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Veganska proja

26.12.2017. 14:29 14:34
Piše:
Foto: pixabay.com

Proja je uvek dobra ideja... Još ako je posna, pa još ako u njoj mogu da uživaju kako vegetarijanci, tako i vegani – vreme je da nešto i skuvate.

Sastojci ( za 4 osobe):

- 3 šolje integralnog brašna,

- 3 šolje kukuruznog griza,

- prašak za pecivo,

- 3 kašičice soli,

- 1/2 šolje ulja,

- 2,5 dl biljnog mleka,

- ½ l mineralne vode,

- 2 šake svežeg spanaća (može i blitva),

- veći crni luk,

- babura paprika

Priprema:

1. Iseckati sitno luk i dinstati ga na malo ulja.

2. Nakon nekog vremena, ubaciti sitnije iseckanu papriku i usitnjen spanać.

3. Posoliti vrlo malo da spanać brže pusti vodu, a kada voda delimično ispari -  smesa je spremna.

4. Za pripremu proje pomešati prvo mokre sastojke, zatim dodati brašno i prašak za pecivo.

5. Mešati varjačom dok se ne razbiju sve grudvice, zatim ubaciti spanać, luk i papriku.

6. Ako se peče u tepsiji, potrebno ju je i nauljiti i pobrašnjaviti, a ako se peče u kalupima dovoljno je samo ulje za podmazivanje.

7. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Zapečene punjene lignje

Recept dana: Zapečene punjene lignje

22.12.2017. 10:49 10:59
Recept dana: Torta od kestena

Recept dana: Torta od kestena

20.12.2017. 09:13 09:25