Рецепт дана: Запечене пуњене лигње
Право је време да испробате сјајан грчки рецепт за пуњене лигње, који ће гарантовано задовољти сва ваша чула.
Састојци:
- 4 средње велике лигње,
- 450 г фета сира,
- 2 парадајза,
- 1 зелена паприка,
- свежи влашац,
- 100 мл маслиновог уља,
- мајоран у праху,
- со и бибер по укусу,
- 2 чена белог лука
Припрема:
1. Добро очистити лигње, испрати их и припремити за пуњење.
2. У великој посуди измрвити фету и помешати је с парадајзом и зеленом паприком, исецканим на ситно.
3. Смесу зачинити ситно исецкним власцем, исецканим белим луком, прстохватом мајорана, посолити и побиберити по жељи и на крају све залити маслиновим уљем.
4. Напунити лигње овако припремљеном смесом, па ивице затворити чачкалицама. Преко лигања посути мало соли.
5. Пећи лигње на роштиљу око 6 минута са сваке стране и послужити их топле.