Рецепт дана: Вариво од купуса
Купус побољшава пробаву и помаже код мршављења. Јача имунитет, чисти организам, а побољшава и концентрацију.
Састојци:
- пола главице купуса,
- главивца лука,
- со и бибер по укусу,
- кашичица шећера,
- зачини по жељи (коријандер, ловоров лист, слатка папричица)
- мање паковање соса од парадајза
Припрема:
1. Исећи купус на резанце и ставити га да се кува.
2. У одвојеној посуди продинстати ситно исецкан лук, па пред крај динстања додати кашичицу шећера и пустити да се карамелизује.
3. Купус након петнаестак минута извадити из воде, процедити га, а у издинстан лук додати сос од парадајза и зачине, па оставити још неких 20 минута, уз доливање воде по потреби.
4. Пред крај кувања можете додати запршку ако желите.
5. Ово вариво би требало да буде мало гушће, а одлично паше уз пире од кромпира.
6. Ако желите да мало „појачате“ ручак, убаците и кувану јунетину исецкану на коцкице.