Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Крофне

09.11.2017. 11:15 11:18
Пише:
Фото: pixabay.com

Мало је оних који не воле крофне, али је питањње како стоје ствари када је њихово прављење у питању. Ако спадате у оне којима још није пошло за руком да успешно замесе своје крофнице, ево решења.

Састојци:

- 550 г брашна,

- 2,5 дл млека,

- 40 г квасца,

- 8 жуманаца,

- 90 г шећера,

- прстохват соли,

- мало рума,

- 15 г ванил шећера,

- лимун,

- 100 г путера,

- уље за пржење,

- џем од кајсија

Припрема:

1. Помешати квасац, мало брашна и млаку воду и пустити да квасац „проради“.

2. У другу посуду додати брашно, жумаца, шећер, со, рум, ванил шећер, лимунов сок и мало млаког млека.

3. Све добро измешати, па додати омекшали путер и остатак млека. 4. Миксером разрадити тесто, које мора да буде мекано.

5. Покрити и оставити на топлом да се диже бар пола, а може и сат времена.

6. На побрашњеној површини разваљати тесто на дебљину 1,5 центиметар.

7. Калупом или ножем издвајати кругове пречника до 6 центиметара, па прекрити крпом и причекати петнаестак минута.

8. Добро загрејати уље, па опрезно стављајти крофне. Пржите их ођедном онолико колико их стане у посуду, без да се међусобно додирују.

9. Након што крофне на доњој страни добију боју, окрунити их и пржити још толико.

10. Извадити их из уља и поређати на папирне убрусе како би се упио вишак масноће, па напунити џемом.

11. Посути шећером у праху.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пита с месом

Рецепт дана: Пита с месом

28.10.2017. 11:31 11:36
Рецепт дана: Рижото од пилетине и шампињона

Рецепт дана: Рижото од пилетине и шампињона

03.11.2017. 15:59 16:03