Рецепт дана: Шницле у сусам сосу
16.11.2017.
18:38
18:45
Коментари (0)
Ове су шницле толико укусне да гарантовано нико неће устати од стола док се тигањ не испразни.
Састојци:
- 8 шницли,
- со и бибер по укусу,
- 2 пуне кашике брашна,
- 2 пуне кашике сусама,
- уље за пржење,
- 700 мл супе (може и говеђа коцка),
- першунов лист
Припрема:
1. Шницле излупати као за поховање, па посолити и побиберити са једне стране.
2. Загрејати уље у тигању између средње и најјаче ватре.
3. Уваљати сваку шницлу у брашно и пржити са обе стране док мало не порумене, па их вадити на тањир.
4. У уље у којем су се пржиле шницле ставити сусам и остатак брашна, које је преостало од ваљања меса.
5. Пропржите неколико минута, па вратити шницле и прелити супом.