Recept dana: Varivo od kupusa
Kupus poboljšava probavu i pomaže kod mršavljenja. Jača imunitet, čisti organizam, a poboljšava i koncentraciju.
Sastojci:
- pola glavice kupusa,
- glavivca luka,
- so i biber po ukusu,
- kašičica šećera,
- začini po želji (korijander, lovorov list, slatka papričica)
- manje pakovanje sosa od paradajza
Priprema:
1. Iseći kupus na rezance i staviti ga da se kuva.
2. U odvojenoj posudi prodinstati sitno iseckan luk, pa pred kraj dinstanja dodati kašičicu šećera i pustiti da se karamelizuje.
3. Kupus nakon petnaestak minuta izvaditi iz vode, procediti ga, a u izdinstan luk dodati sos od paradajza i začine, pa ostaviti još nekih 20 minuta, uz dolivanje vode po potrebi.
4. Pred kraj kuvanja možete dodati zapršku ako želite.
5. Ovo varivo bi trebalo da bude malo gušće, a odlično paše uz pire od krompira.
6. Ako želite da malo „pojačate“ ručak, ubacite i kuvanu junetinu iseckanu na kockice.