Рецепт дана: Похована хрскава јаја
Пробали смо јаја на разне начине, али већином се држимо класика попут јаја на око, кајгане, омлета... Ред је да испробамо нешто ново,и другачије.
Састојци:
- јаја,
- хлеб,
- першун,
- рузмарин,
- тимијан,
- со,
- млеко,
- брашно,
- уље.
- сирће
Припрема:
1. Ставити у миксер хлеб, першун, рузмарин, тимијан и мало соли, па све добро измиксати 2 до 3 минута, док се зачини не сједине с хлебним мрвицама.
2. Раширити мрвице на плех за печење и ставити у рерну загрејану на 130 степени да се мешавина просуши неких 10 до 15 минута.
3. У међувремену поширати јаја. Мало посољену воду с неколико капи винског сирћета загрејати до кључања, а потом разбити јаје и нежно га убацити у воду.
4. Јаја кувати једно по једно око 30 секунди и потом их извадити на крпу да се осуше и мало охладе.
5. Јаја уваљати у брашно, затим у мешавину размућеног јаја и млека, а потом у хлебне мрвице.
6. Након тог поступка још једном их уваљати у мешавину јаја и млека, па у хлебне мрвице.
7. Добро загрејати уље и пржити јаја 2 до 3 минуте. Средина јаја мора да буде мекана и ровита, а корица хрскава.