Recept dana: Pohovana hrskava jaja
Probali smo jaja na razne načine, ali većinom se držimo klasika poput jaja na oko, kajgane, omleta... Red je da isprobamo nešto novo,i drugačije.
Sastojci:
- jaja,
- hleb,
- peršun,
- ruzmarin,
- timijan,
- so,
- mleko,
- brašno,
- ulje.
- sirće
Priprema:
1. Staviti u mikser hleb, peršun, ruzmarin, timijan i malo soli, pa sve dobro izmiksati 2 do 3 minuta, dok se začini ne sjedine s hlebnim mrvicama.
2. Raširiti mrvice na pleh za pečenje i staviti u rernu zagrejanu na 130 stepeni da se mešavina prosuši nekih 10 do 15 minuta.
3. U međuvremenu poširati jaja. Malo posoljenu vodu s nekoliko kapi vinskog sirćeta zagrejati do ključanja, a potom razbiti jaje i nežno ga ubaciti u vodu.
4. Jaja kuvati jedno po jedno oko 30 sekundi i potom ih izvaditi na krpu da se osuše i malo ohlade.
5. Jaja uvaljati u brašno, zatim u mešavinu razmućenog jaja i mleka, a potom u hlebne mrvice.
6. Nakon tog postupka još jednom ih uvaljati u mešavinu jaja i mleka, pa u hlebne mrvice.
7. Dobro zagrejati ulje i pržiti jaja 2 do 3 minute. Sredina jaja mora da bude mekana i rovita, a korica hrskava.