Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Pohovana hrskava jaja

01.11.2017. 16:01 16:04
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Probali smo jaja na razne načine, ali većinom se držimo klasika poput jaja na oko, kajgane, omleta... Red je da isprobamo nešto novo,i drugačije.

Sastojci:

- jaja,

- hleb,

- peršun,

- ruzmarin,

- timijan,

- so,

- mleko,

- brašno,

- ulje.

- sirće

Priprema:

1. Staviti u mikser hleb, peršun, ruzmarin, timijan i malo soli, pa sve dobro izmiksati 2 do 3 minuta, dok se začini ne sjedine s hlebnim mrvicama.

2. Raširiti mrvice na pleh za pečenje i staviti u rernu zagrejanu na 130 stepeni da se mešavina prosuši nekih 10 do 15 minuta.

3. U međuvremenu poširati jaja. Malo posoljenu vodu s nekoliko kapi vinskog sirćeta zagrejati do ključanja, a potom razbiti jaje i nežno ga ubaciti u vodu.

4. Jaja kuvati jedno po jedno oko 30 sekundi i potom ih izvaditi na krpu da se osuše i malo ohlade.

5. Jaja uvaljati u brašno, zatim u mešavinu razmućenog jaja i mleka, a potom u hlebne mrvice.

6. Nakon tog postupka još jednom ih uvaljati u mešavinu jaja i mleka, pa u hlebne mrvice.

7. Dobro zagrejati ulje i pržiti jaja 2 do 3 minute. Sredina jaja mora da bude mekana i rovita, a korica hrskava.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Kiflice s makom

Recept dana: Kiflice s makom

29.10.2017. 13:26 13:34
Recept dana: Špagete karbonara

Recept dana: Špagete karbonara

25.10.2017. 09:40 09:43