Рецепт дана: Пита с месом
Ову питу можете да послужите и за доручак, и за ручак, али и за вечеру. За коју год варијанту да се одлучите – нећете погрешити.
Састојци:
- паковање кора,
- ½ кг мешаног млевеног меса,
- 3 главице црног лука,
- 1 дл уља,
- кашичица вегете,
- бибера и соли по укусу,
- кечап (по жељи),
- мало сусама,
- 2 јајета,
- чаша јогурта,
- чаша брашн,
- прашак за пециво
Припрема:
1. Црни лук ситно исецкати и пропржити на уљу, па додати млевено месо, со, зачин и бибер.
2. Умутити јаја, додати јогурт, брашно, со, прашак за пециво и уље.
3. Коре поделити на чатири дела, за четири ролата.
4. Прву кору премазати преливом, ставити другу кору, премазати је кечапом, па трећу кору преливом, затим четврту кору филом.
5. Увити у ролат и ставити у подмазан плех.
6. Тако направити још три ролата, па их све премазати остатком прелива и посути сусамом.
7. Пећи у рерни загрејаној на 220 степени док не порумене.