Recept dana: Pita s mesom
Ovu pitu možete da poslužite i za doručak, i za ručak, ali i za večeru. Za koju god varijantu da se odlučite – nećete pogrešiti.
Sastojci:
- pakovanje kora,
- ½ kg mešanog mlevenog mesa,
- 3 glavice crnog luka,
- 1 dl ulja,
- kašičica vegete,
- bibera i soli po ukusu,
- kečap (po želji),
- malo susama,
- 2 jajeta,
- čaša jogurta,
- čaša brašn,
- prašak za pecivo
Priprema:
1. Crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju, pa dodati mleveno meso, so, začin i biber.
2. Umutiti jaja, dodati jogurt, brašno, so, prašak za pecivo i ulje.
3. Kore podeliti na čatiri dela, za četiri rolata.
4. Prvu koru premazati prelivom, staviti drugu koru, premazati je kečapom, pa treću koru prelivom, zatim četvrtu koru filom.
5. Uviti u rolat i staviti u podmazan pleh.
6. Tako napraviti još tri rolata, pa ih sve premazati ostatkom preliva i posuti susamom.
7. Peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dok ne porumene.