Рецепт дана: Пилећи батачићи са сенфом
У случају да баш нисте сигурни шта бисте могли да кувате, ево сјајног – једноставног, а укусног – предлога.
Састојци:
- 1 кг пилећих батачића,
- 2 кашичице павлаке,
- кашичица сенфа,
- мало рузмарина,
- пола везе свежег першуна,
- 100 г корнфлекса,
- кашика сусама,
- кашичица белог лука у гранулама,
- кашичица млевене паприке,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Ставити батачиће у посуду са павлаком и сенфом, па их добро утрљати.
2. Исецкати рузмарин и першун и додати их у посуду, а затим све разредити с пар кашика воде.
3. Оставити батачиће да одстоје у маринади минимум пола сата.
4. Корнфлекс уситнити, па додати млевену паприку, со, бибер, бели лук и сусам.
5. Вадити батачиће из маринаде, сваки уваљати у корнфлекс и ређати у плех обложен папиром за печење.
6. Пећи батачиће на 180 степени, а након неких пола сата их окренути и оставити их једно 15 минута да се запеку и с друге стране.