scattered clouds
14°C
31.01.2025.
Нови Сад
eur
117.1203
usd
112.7241
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пилећи паприкаш с ноклицама

30.09.2017. 12:34 14:29
Пише:
Фото: pixabay.com

Можда баш и није најздравији избор, али је свакако једно од јела које нас увек изнова пријатно изненади...

Састојци:

- 4 батака и карабатака,

- 2 главице црног лука,

- 2 чена белог лука,

- 2 до 3 кашике брашна,

- 1 дл сока од парадајза,

- кашичица млевене црвене паприке,

- 5 до 6 кромпира,

- со, бибер и суви зачини по укусу,

- уље

За ноклице:

- 1 јаје,

- 2 кашике брашна,

- трунка соли,

- кап уља

Припрема:

1. Батаке и карабатаке опрати и осушити, па их уваљати у брашно и пржити на мало уља са сваке стране.

2. Пржено месо извадити из шерпе и оставити са стране.

3. Исецкати црни лук и пропржити га, па додати бели лук и пржити све заједно док не омекша.

4. Додати кромпир исечен на крупније кришке, црвену паприку, сок од парадајза, со, бибер и зачине.

5. Пилеће месо вратити у шерпу, налити све водом и кувати на лаганој ватри око сат и по времена.

6. Пред крај направити ноклице: Јаје умутити виљушком и посолити. Постепено додати брашно, па све добро промешати да се смеса уједначи. Кашичицом вадите кнедле и спуштати их у кувани паприкаш.

7. Кувати још 10-15 минута, па послужити.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Чоколадна торта без брашна

Рецепт дана: Чоколадна торта без брашна

27.09.2017. 10:45 11:02
Рецепт дана: Пудинг колач са јогуртом

Рецепт дана: Пудинг колач са јогуртом

19.09.2017. 19:06 19:12