Рецепт дана: Пилећи паприкаш с ноклицама
Можда баш и није најздравији избор, али је свакако једно од јела које нас увек изнова пријатно изненади...
Састојци:
- 4 батака и карабатака,
- 2 главице црног лука,
- 2 чена белог лука,
- 2 до 3 кашике брашна,
- 1 дл сока од парадајза,
- кашичица млевене црвене паприке,
- 5 до 6 кромпира,
- со, бибер и суви зачини по укусу,
- уље
За ноклице:
- 1 јаје,
- 2 кашике брашна,
- трунка соли,
- кап уља
Припрема:
1. Батаке и карабатаке опрати и осушити, па их уваљати у брашно и пржити на мало уља са сваке стране.
2. Пржено месо извадити из шерпе и оставити са стране.
3. Исецкати црни лук и пропржити га, па додати бели лук и пржити све заједно док не омекша.
4. Додати кромпир исечен на крупније кришке, црвену паприку, сок од парадајза, со, бибер и зачине.
5. Пилеће месо вратити у шерпу, налити све водом и кувати на лаганој ватри око сат и по времена.
6. Пред крај направити ноклице: Јаје умутити виљушком и посолити. Постепено додати брашно, па све добро промешати да се смеса уједначи. Кашичицом вадите кнедле и спуштати их у кувани паприкаш.
7. Кувати још 10-15 минута, па послужити.