Recept dana: Pileći batačići sa senfom
U slučaju da baš niste sigurni šta biste mogli da kuvate, evo sjajnog – jednostavnog, a ukusnog – predloga.
Sastojci:
- 1 kg pilećih batačića,
- 2 kašičice pavlake,
- kašičica senfa,
- malo ruzmarina,
- pola veze svežeg peršuna,
- 100 g kornfleksa,
- kašika susama,
- kašičica belog luka u granulama,
- kašičica mlevene paprike,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Staviti batačiće u posudu sa pavlakom i senfom, pa ih dobro utrljati.
2. Iseckati ruzmarin i peršun i dodati ih u posudu, a zatim sve razrediti s par kašika vode.
3. Ostaviti batačiće da odstoje u marinadi minimum pola sata.
4. Kornfleks usitniti, pa dodati mlevenu papriku, so, biber, beli luk i susam.
5. Vaditi batačiće iz marinade, svaki uvaljati u kornfleks i ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
6. Peći batačiće na 180 stepeni, a nakon nekih pola sata ih okrenuti i ostaviti ih jedno 15 minuta da se zapeku i s druge strane.