Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Тортиље с пилетином

02.10.2017. 15:26 15:31
Пише:
Фото: pixabay.com

Тортиље су врста мексичког хлеба, који се може комбиновати са пуно тога, а наш данашњи предлог је пилетина.

Састојци (за 4 особе):

- 8 тортиља,

- уље за печење

За надев:

- 1 л воде,

- 500 г пилећег филеа,

- чен белог лука,

- неколико зрна црног бибера,

- 70 г лука,

- 2 кашике насецканог першуна,

- соли по укусу,

- 3 кашике павлаке

За сос од авокада:

- 2 авокада,

- кашика сока лимете,

- кашика ситно насецканог лука,

- 1 чили папричица,

- 250 г парадајза,

- кашика насецканог першуна,

- мало соли

Припрема:

1. У кипућу воду ставити пилетину да се кува заједно са белим луком исецканим на листиће и бибером. Кувати око 20 минута, док месо не омекша.

2. Пустити да се охлади, па исецкати месо на коцкице.

3. Исецкани лук помешати с першуном, посолити, па помешати с пилетином. На крају умешати и павлаку.

4. На сваку тортиљу ставити по кашику припремљеног фила, замотати је, па учврстити чачкалицама.

5. На загрејаном уљу у тигању запећи тортиље до златносмеђе боје, а потом одстранити чачкалицу и преполовити.

6. Сос припремити тако што ћете ољуштити авокадо, одстранити му коштицу, а месо издробити виљушком.

7. Додати сок лимете, исецкани лук, ситно исецкану чили папричицу, ољуштен и на коцкице исецкан парадајз, першун и со, па све промешати.

Савет: Ако вам је авокадо скуп, можете направити и љут чили сос. Тортиље ће свакако бити укусне. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Лазање са пилетином и бундевом

Рецепт дана: Лазање са пилетином и бундевом

25.09.2017. 11:48 11:50
Рецепт дана: Пилећи паприкаш с ноклицама

Рецепт дана: Пилећи паприкаш с ноклицама

30.09.2017. 12:34 14:29