Рецепт дана: Тортиље с пилетином
Тортиље су врста мексичког хлеба, који се може комбиновати са пуно тога, а наш данашњи предлог је пилетина.
Састојци (за 4 особе):
- 8 тортиља,
- уље за печење
За надев:
- 1 л воде,
- 500 г пилећег филеа,
- чен белог лука,
- неколико зрна црног бибера,
- 70 г лука,
- 2 кашике насецканог першуна,
- соли по укусу,
- 3 кашике павлаке
За сос од авокада:
- 2 авокада,
- кашика сока лимете,
- кашика ситно насецканог лука,
- 1 чили папричица,
- 250 г парадајза,
- кашика насецканог першуна,
- мало соли
Припрема:
1. У кипућу воду ставити пилетину да се кува заједно са белим луком исецканим на листиће и бибером. Кувати око 20 минута, док месо не омекша.
2. Пустити да се охлади, па исецкати месо на коцкице.
3. Исецкани лук помешати с першуном, посолити, па помешати с пилетином. На крају умешати и павлаку.
4. На сваку тортиљу ставити по кашику припремљеног фила, замотати је, па учврстити чачкалицама.
5. На загрејаном уљу у тигању запећи тортиље до златносмеђе боје, а потом одстранити чачкалицу и преполовити.
6. Сос припремити тако што ћете ољуштити авокадо, одстранити му коштицу, а месо издробити виљушком.
7. Додати сок лимете, исецкани лук, ситно исецкану чили папричицу, ољуштен и на коцкице исецкан парадајз, першун и со, па све промешати.
Савет: Ако вам је авокадо скуп, можете направити и љут чили сос. Тортиље ће свакако бити укусне.