Рецепт дана: Потаж од шаргарепе
29.09.2017.
11:51
11:55
Коментари (0)
У питању је основни рецепт за потаж од поврћа, који уз препечени хлеб може да буде и укусан самостални оброк.
Састојци:
- 500 г шаргарепе,
- 1/2 главице црног лука,
- кашика уља,
- 50 г путера,
- 1 дл павлаке за кување,
- коцка супе,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Шаргарепу исецкати на коцкице.
2. Лук ситно исецкати.
3. У суд сипати уље, додати путер и угрејати на средњу температуру.
4. Динстати лук док не омекша, па додати шаргарепу и наставити с динстањем.
5. Налити топлом водом, ставити коцку и кувати на умереној температури.
6. Када се скува, штапним миксером испасирати, зачинити по укусу, па додати павлаку за кување.