Рецепт дана: Чоколадна торта без брашна
Ову торту је врло једноставно направити, а укус је савршен.
Састојци (за 8 особа):
- 100 г млечне чоколаде,
- 200 г тамне чоколаде за кување,
- 100 г шећера у праху,
- 250 г путера,
- 1 до 2 кашике презли,
- 5 јаја,
Прелив од шумског воћа:
- 2 кашике шећера,
- смрзнуто шумско воће,
- кашичица густина
Припрема:
1. Отопити на пари чоколаде, путер и шећер у праху.
2. Након што су се сви састојци отопили, додати једно по једно јаје и мешати ручним миксером.
3. Када се сва јаја умешана, додати две кашике презле и добро промешати.
4. С мало путера намазати оквир за торту величине 26 центиметра и ставити папир за печење у облику круга, како се торта не би залепила за дно.
5. Улити смесу у калуп и ставити да се пече пола сата у рерни загрејаној на 180 степени.
6. Док се торта пече, у лонцу растопити смрзнуто шумско воће са две кашике шећера и кашичицом густина.
7. Када је торта печена, одгоре поређати шумско воће.