Рецепт дана: Равиоли са сиром
Разумљиво је потпуно да вам се ових дана баш и не кува превише... У том случају, ево решења - лагана и укусна паста увек прија.
Састојци (за 6 особа):
За тесто:
- 700 г глатког брашна,
- 3 јајета,
- мало соли,
- мало уља,
- по потреби воде
За пуњење:
- 300 г гауде,
- 200 г ементалера,
- пакетић рибаног пармезана,
- 2 јајета
Припрема:
1. Од брашна, јаја, соли и воде умесити глатко тесто ни превише тврдо, али ни превише мекано.
2. Разваљати у танку плочу.
3. Уколико немате прибор за прављење равиола, можете их направити и тако што ћете исећи тесто на траке, на које ћете потом по дужини ставите надев, преклопити тесто и ивицом широке чаше сећи полумесеце, а крајеве утиснути виљушком.
4. Ставити их да се кувају у врелу слану воду. Кувани су чим испливају на површину.
5. Куване пажљиво оцедити, па прелити растопљеним маслацом и посути рибаним сиром.
6. за пуњење сиреве нарибати у једну чинију, додати и рибани пармезан и два јајета.
7. Све добро умутити, па пунити тесто и обликовати равиоле.