Рецепт дана: Пилетина на италијански
03.09.2017.
12:33
12:40
Коментари (0)
Сив дан тражи мало сунца. Зато сместа, бар када је о храни реч, путујемо у Италију.
Састојци (за 4 особе):
- 4 комада пилећих груди,
- 10 сушених парадајза,
- 1 моцарела
- босиљак,
- со и бибер по укусу,
- маслиново уље
Припрема:
1. Пилеће филее опрати, осушити и направити им џепиће.
2. Посолити и побиберити месо.
3. Сушени парадајз исећи на комадиће, баш као и моцарелу.
4. Пилетину пунити парадајзом и моцарелом, па зачинити с мало свежег или сувог босиљка.
4. Чачкалицама причврстити пилетину.
5. У подмазани плех ставити пилеће месо и попрскати га с мало маслиновог уља.
6. Пећи на 200 степени око 25 минута.
7. Као прилог, можете да послужите уз порцију свеже и укусне парадајз салате са босиљком.