Recept dana: Piletina na italijanski
03.09.2017.
12:33
12:40
Komentari (0)
Siv dan traži malo sunca. Zato smesta, bar kada je o hrani reč, putujemo u Italiju.
Sastojci (za 4 osobe):
- 4 komada pilećih grudi,
- 10 sušenih paradajza,
- 1 mocarela
- bosiljak,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje
Priprema:
1. Pileće filee oprati, osušiti i napraviti im džepiće.
2. Posoliti i pobiberiti meso.
3. Sušeni paradajz iseći na komadiće, baš kao i mocarelu.
4. Piletinu puniti paradajzom i mocarelom, pa začiniti s malo svežeg ili suvog bosiljka.
4. Čačkalicama pričvrstiti piletinu.
5. U podmazani pleh staviti pileće meso i poprskati ga s malo maslinovog ulja.
6. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.
7. Kao prilog, možete da poslužite uz porciju sveže i ukusne paradajz salate sa bosiljkom.