Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Piletina na italijanski

03.09.2017. 12:33 12:40
Piše:
Foto: pixabay.com

Siv dan traži malo sunca. Zato smesta, bar kada je o hrani reč, putujemo u Italiju.

Sastojci (za 4 osobe):

- 4 komada pilećih grudi,

- 10 sušenih paradajza,

- 1 mocarela

- bosiljak,

- so i biber po ukusu,

- maslinovo ulje

Priprema:

1. Pileće filee oprati, osušiti i napraviti im džepiće.

2. Posoliti i pobiberiti meso.

3. Sušeni paradajz iseći na komadiće, baš kao i mocarelu.

4. Piletinu puniti paradajzom i mocarelom, pa začiniti s malo svežeg ili suvog bosiljka.

4. Čačkalicama pričvrstiti piletinu.

5. U podmazani pleh staviti pileće meso i poprskati ga s malo maslinovog ulja.

6. Peći na 200 stepeni oko 25 minuta.

7. Kao prilog, možete da poslužite uz porciju sveže i ukusne paradajz salate sa bosiljkom. 

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Jabuke u šlafroku u novom ruhu

Recept dana: Jabuke u šlafroku u novom ruhu

30.08.2017. 10:05 10:09
Recept dana: Pita sa šljivama

Recept dana: Pita sa šljivama

25.08.2017. 15:05 15:08