ПРЕТЕРАЛИ СТЕ СА ХРАНОМ ЗА ПРАЗНИКЕ Ево како да смањите ЖЕЛУДАЧНУ КИСЕЛИНУ И ОЛАКШАТЕ ВАРЕЊЕ
Уколико вас мучи појачана киселина у желуцу након претеривања у храни и пићу – пробајте чај са анисом.
Ево рецепта за чај за смањење желудачне киселине.
Потребно је:
- 20г коморача (плод)
- 10г иђирота (корен)
- 10г аниса (плод)
Уз чај је препоручљиво конзумирати и млевени иђирот два пута по кашичицу дневно. Корисно је и да једете двопек уз чај и слатки млевени бадем. Избегавајте кисело, слатко, љуто и масно.
Чај од аниса садржи многе нутријенте, а користи се за бољу пробаву, ублажава менструалне болове, симптоме менопаузе и смањује упале.
По чему се ГЕРБ разликује од уобичајене појачане киселине?
Разлози за то су бројни. Проблем рефлукса није само киселина већ било какав садржај у желуцу који почне да се враћа у једњак и доводи до појаве симптома односно до оштећења једњака. У том случају можемо је сматрати рефлуксном болешћу.
(krstarica.com)