PRETERALI STE SA HRANOM ZA PRAZNIKE Evo kako da smanjite ŽELUDAČNU KISELINU I OLAKŠATE VARENJE
Ukoliko vas muči pojačana kiselina u želucu nakon preterivanja u hrani i piću – probajte čaj sa anisom.
Evo recepta za čaj za smanjenje želudačne kiseline.
Potrebno je:
- 20g komorača (plod)
- 10g iđirota (koren)
- 10g anisa (plod)
Uz čaj je preporučljivo konzumirati i mleveni iđirot dva puta po kašičicu dnevno. Korisno je i da jedete dvopek uz čaj i slatki mleveni badem. Izbegavajte kiselo, slatko, ljuto i masno.
Čaj od anisa sadrži mnoge nutrijente, a koristi se za bolju probavu, ublažava menstrualne bolove, simptome menopauze i smanjuje upale.
Po čemu se GERB razlikuje od uobičajene pojačane kiseline?
Razlozi za to su brojni. Problem refluksa nije samo kiselina već bilo kakav sadržaj u želucu koji počne da se vraća u jednjak i dovodi do pojave simptoma odnosno do oštećenja jednjaka. U tom slučaju možemo je smatrati refluksnom bolešću.
(krstarica.com)