ОВО ЈЕ ЗАБОРАВЉЕНИ ДОРУЧАК НАШИХ БАКА Јефтин, а толико здрав да би га ТРЕБАЛО ЈЕСТИ БАР ЈЕДНОМ НЕДЕЉНО
Да ли погађате?
За све они који нису пробали или који не знају, палента је једно врло занимљиво јело, порекло води из Италије.
Палента представља једну врло здраву намирницу која се прави од кукурузног гриза. Можете је пронаћи у кесицама и разним паковањима и можете је спремити на безброј начина, а сваки од њих представља задовољство за себе.
Требало би да је конзумирамо бар једном недељно јер чисти црева и убрзава метаболизам, а потпуно је непотребно да вам говоримо колико је здравији избор од пекаре.
Рецепт:
За једну порцију ставите 2 дл воде да прокључа, ставите кашику соли и кашику масти или уља. Кад вода проври, склоните са рингле и додајте две и по кашике паленте. Мешајте на нижој температури два до три минута.
Паленти можете додати сир, кајмак, ланено семе, семенке сунцокрета, ајвар…