НАПРАВИТЕ ДОРУЧАК КОЈИ ЋЕ ОДУШЕВИТИ ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ Паштета од туњевине ПРАВИ СЕ ЗА ЧАС
Туна из конзерве вам је помало сува и досадна, знајте да нисте сами.
Добра вест је да можете веома лако да је "претворите" у укусну паштету за мање од 15 минута, а све што вам треба су састојци који се налазе испод и апарат за сецкање хране.
Али не брините, све што може да исецкате у апарату, можете и руком, технологија је ту само да убрза процес.
Састојци
200 г конзерве туњевине - оцеђене тежине 150 г
60 г биљног сира
½ кашике свежег копра
2 млада лука
1 кашика маслиновог уља
1 кашика сока од лимуна
½ лимунове корице - ситно нарендане
½ кашичице табаско соса (опционо)
½ кашичице соли
½ кашичице млевеног црног бибера
Припрема
Оцедите туњевину и умутите у машини за сецкање храну док не постане веома ситна.
Пребаците туњевину у чинију за мешање и додајте све остале иситњене састојке.
Добро мешајте руком док се све не сједини.