КАРДИОЛОГ ПРЕПОРУЧИО 3 НАЈЗДРАВИЈЕ НАМИРНИЦЕ И објаснио које 3 НИКАД НЕ ЈЕДЕ
Исхрана је један од најбољих и најефикаснијих начина да своје здравље држите под контролом.
Додуше, то теба да буде системско бављење и не може се преко ноћи решити неки од проблема, али не кажу за џабе да је храна и отров и лек.
Један од угледних америчких кардиолога доктор Лонг Цао каже да увек једе доста свежег зеленог поврћа, претежно авокадо, кељ, краставац и спанаћ јер је богато влакнима која чисте црева и снижавају холестерол. Доктор је за магазин Хелти дао и савет шта свакако, а шта никако не би требали да једете да бисте осигурали здравље свог срца.
Воће
Бобичасто воће и јабуке су имају „здраве шећере који се споро ослобађају”, а могу да помогну и у контроли апетита. Ово воће садржи полифеноле, који пружају заштиту од кардиоваскуларних болести - као и одређених карцинома, дијабетеса и неурогенеративних болести.
Риба
Здраве масти у риби могу да смање триглицериде, што помаже у смањењу ризика од срчаних обољења.
Леблебија
Још једна здрава храна за срце пуна протеина је леблебија. Ово је намирница без холестерола, има мало натријума и садржи полинезасићене масти, које могу да подрже здрав ниво холестерола.
С друге стране, ово су намирнице које доктор Цао избегава.
Смрзнута, конзервирана или прерађена храна
Иако су то често исплативе и брзе опције, доктор Цао каже да би требало да их избегавате што више. Пошто је ова храна богата сољу и конзервансима, повећаће крвни притисак, створити упалу, а можете се и угојити.
Шећерна, конзервирана пића
Сокови, соде, пива садрже велике количине натријума и прерађених шећера, као и хемијске конзервансе. Празне калорије у пићима гоје, повећавају крвни притисак, изазивају упале.
Кисела храна
Кисела храна је на овом списку због високог садржаја натријума, који може повећати крвни притисак. Такође избегава прерађено месо као што је млевено месо – које је димљено, сољено или обоје ради конзервације – јер је откривено да изазива рак.