НЕ БАЦАЈТЕ ЧЕП ОД ВИНА: Ставите га у лонац и решиће вам велики проблем
Да ли бацате чеп од вина? Ово је грешка. Овај мали, неупадљиви предмет може вам бити од користи чак и након што попијете пиће.
Штавише, захваљујући њему ћете уштедети више од једне кухињске катастрофе. Од данас, уместо да га баците у канту, убаците га у лонац и видите шта ће се десити.
Пампур ће вам помоћи да сачувате вариво које вам је загорело.
Јела која лако загоре и захтевају пуно мешања, нпр. купус, можемо спасти управо чепом од вина.
Понекад је тешко стајати поред лонца са варјачом неколико сати, јело нам се лепи за дно и брзо загорева. Катастрофа? Не нужно. Чеп за вино ће помоћи.
Ако нам се деси да запалимо вариво, само га ставите у другу посуду (без загорених остатака, наравно), додајте чеп од вина и прокувајте.
Дрво би требало да апсорбује мирис паљевине, захваљујући чему ће вашој чорби повратити првобитни укус.
Касније, само треба да извадите чеп и уживате у укусној чорби од, нпр. киселог купуса.
Кад смо већ код киселог купуса, постоји још неколико паметних трикова да сачувате ово јело током кувања.
Често вам испада превише кисело. Шта онда?
Постоји неколико опција.
Можете покушати да додате мало слатког купуса у вариво. Суве шљиве ће такође бити одличан начин да уравнотежите укус. А, такође, још неке од бакиних метода су додавање шећера, меда или соде бикарбоне.
У превише слану чорбу можете додати сирови кромпир током кувања. Ово увек ради и када су у питању друга јела.
Krstarica.rs/ Дневник