NE BACAJTE ČEP OD VINA: Stavite ga u lonac i rešiće vam veliki problem
Da li bacate čep od vina? Ovo je greška. Ovaj mali, neupadljivi predmet može vam biti od koristi čak i nakon što popijete piće.
Štaviše, zahvaljujući njemu ćete uštedeti više od jedne kuhinjske katastrofe. Od danas, umesto da ga bacite u kantu, ubacite ga u lonac i vidite šta će se desiti.
Pampur će vam pomoći da sačuvate varivo koje vam je zagorelo.
Jela koja lako zagore i zahtevaju puno mešanja, npr. kupus, možemo spasti upravo čepom od vina.
Ponekad je teško stajati pored lonca sa varjačom nekoliko sati, jelo nam se lepi za dno i brzo zagoreva. Katastrofa? Ne nužno. Čep za vino će pomoći.
Ako nam se desi da zapalimo varivo, samo ga stavite u drugu posudu (bez zagorenih ostataka, naravno), dodajte čep od vina i prokuvajte.
Drvo bi trebalo da apsorbuje miris paljevine, zahvaljujući čemu će vašoj čorbi povratiti prvobitni ukus.
Kasnije, samo treba da izvadite čep i uživate u ukusnoj čorbi od, npr. kiselog kupusa.
Kad smo već kod kiselog kupusa, postoji još nekoliko pametnih trikova da sačuvate ovo jelo tokom kuvanja.
Često vam ispada previše kiselo. Šta onda?
Postoji nekoliko opcija.
Možete pokušati da dodate malo slatkog kupusa u varivo. Suve šljive će takođe biti odličan način da uravnotežite ukus. A, takođe, još neke od bakinih metoda su dodavanje šećera, meda ili sode bikarbone.
U previše slanu čorbu možete dodati sirovi krompir tokom kuvanja. Ovo uvek radi i kada su u pitanju druga jela.
Krstarica.rs/ Dnevnik