ДИНСТАТЕ А НЕ ЖЕЛИТЕ ДА ВАМ СЕ СТАН ОСЕЋА НА ЛУК Ово су трикови да одморите нос од непријатног мириса
06.03.2024.
09:26
09:59
Коментари (0)
Свако ко воли да кува и једе домаћу храну зна колико мирис лука током динстања може да се прошири по целом дому и увуче у одећу, али постоји врло једноставан трик да се његов интензитет сведе на минимум.
Кувари док динстају лук убаце мало соде бикарбоне и шећера у шерпу. Поред чињенице да овај трик смањује јачину мириса, доприноси и бољој текстури и укусу лука.
Ако сте се питали зашто динстани лук има тако интензиван мирис, одговор лежи у сумпору који се ослобађа из њега током термичке обраде и шири се ваздухом.
Такође, након сечења лука, мирис се увлачи у кожу на прстима, чега се тада није лако решити. У овом случају посегните за мало сирћета, њиме истрљајте дланове и оперите сапуном.
(24сата.хр)