Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДИНСТАТЕ А НЕ ЖЕЛИТЕ ДА ВАМ СЕ СТАН ОСЕЋА НА ЛУК Ово су трикови да одморите нос од непријатног мириса

06.03.2024. 09:26 09:59
Пише:
Фото: unsplash.com/ilustracija

Свако ко воли да кува и једе домаћу храну зна колико мирис лука током динстања може да се прошири по целом дому и увуче у одећу, али постоји врло једноставан трик да се његов интензитет сведе на минимум.

Кувари док динстају лук убаце мало соде бикарбоне и шећера у шерпу. Поред чињенице да овај трик смањује јачину мириса, доприноси и бољој текстури и укусу лука.

Ако сте се питали зашто динстани лук има тако интензиван мирис, одговор лежи у сумпору који се ослобађа из њега током термичке обраде и шири се ваздухом.

Такође, након сечења лука, мирис се увлачи у кожу на прстима, чега се тада није лако решити. У овом случају посегните за мало сирћета, њиме истрљајте дланове и оперите сапуном.

(24сата.хр)

Пише:
Пошаљите коментар
Kо МОЖЕ ДА ЈЕДЕ ЦРНИ ЛУК, а КО TREBA ДА ОГРАНИЧИ ЊЕГОВУ УПОТРЕБУ у исхрани?

Kо МОЖЕ ДА ЈЕДЕ ЦРНИ ЛУК, а КО TREBA ДА ОГРАНИЧИ ЊЕГОВУ УПОТРЕБУ у исхрани?

17.12.2023. 17:22 17:43
ВОЈВОДИНА ОДРЕШИЛА КЕСУ ЗА ОРГАНСКУ ПРОИЗВОДЊУ За здраву храну и географско порекло ПАРЕ добило 30 ГАЗДИНСТАВА

ВОЈВОДИНА ОДРЕШИЛА КЕСУ ЗА ОРГАНСКУ ПРОИЗВОДЊУ За здраву храну и географско порекло ПАРЕ добило 30 ГАЗДИНСТАВА

19.12.2023. 08:28 09:48