ЗАПЕЧЕНА ТЕСТЕНИНА СА БРОКОЛИЈЕМ И СИРОМ Оброк који ће и деца обожавати!
Ево једног рецепта са броколијем који ће и деца обожавати! Овај рецепт је осмишљен да привуче чак и оне најизбирљивије малишане – комбинација броколија, сира и тестенине гарантује успех!
Ако сте се већ помирили с тим да ваша деца не воле броколи, овај рецепт би могао да то да промени! Када се броколи преруши у слојеве сирастог укуса и нежно се испече с тестенином, постаје преукусан оброка. Заправо, нека деца кажу да их подсећа на "зелени" макароне са сиром!
Састојци:
250 г тестенине (по могућности кратке, као што су пене или фусили)
300 г броколија, исецканог на мале цветове
200 г наренданог чедар сира или качкаваља
50 г пармезана, наренданог
200 мл павлаке за кување
1 јаје
Со и бибер по укусу
Прстохват белог лука у праху (по жељи)
Припрема:
У лонцу са благо посољеном водом прокувајте броколи 3-4 минута, само да омекша, али да остане мало хрскав. Извадите га и одложите. У истој води скувајте тестенину, али пазите да буде „ал денте“, јер ће се касније још мало кувати у рерни. Оцедите тестенину.
У чинији помешајте павлаку за кување, јаје, чедар сир и пармезан. Додајте со, бибер и бели лук у праху (по жељи). Овај прелив ће дати јело кремасту текстуру и богат укус који ће „маскирати“ броколи и учинити га укуснијим деци.
У великој чинији помешајте скувану тестенину, броколи и сирни прелив. Лагано промешајте да се сви састојци добро повежу.
Пребаците смешу у науљен пекач и посипајте додатним чедаром или пармезаном по врху за златну корицу. Пеците на 180°C око 20 минута, или док не добије златно-смеђу боју на врху.
Оставите да се јело кратко прохлади и послужите га топло.
Ако деца воле хрскавост, додајте мало презли или ситно исецканог бадема на врх пред печење. Овај додатак ће имати текстуру коју деца обожавају!