Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БРЗ И ПРЕУКУСАН РУЧАК Готов за само 20 минута; Пробајте кремасту пасту с пилетином и броколијем

02.06.2024. 19:13 19:20
Пише:
Фото: ilustracija/pixabay

Ако вам недостаје времена, али не желите да се одрекнете укусног оброка, постоји решење.

Овај брз и једноставан рецепт одушевиће ваша чула и нахранити целу породицу. 

Брза и кремаста паста са пилетином и броколијем

Састојци:

200 г тестенине по избору 

2 пилећа филеа, исечена на тракице

1 главица броколија, подељена на цветове

2 чена белог лука, ситно сецкана

200 мл павлаке за кување

50 г пармезана, ренданог

2 кашике маслиновог уља

Со и бибер по укусу

Шака свежег першуна, ситно сецканог (опционално)

Упутство:

Кување тестенине:

У великој шерпи, скувајте тестенину према упутству на паковању. Пред крај кувања, додајте броколи у исту шерпу и кувајте још 2-3 минута док не омекша. Процедите тестенину и броколи, остављајући мало воде од кувања са стране.

Припрема пилетине:

Док се тестенина кува, загрејте маслиново уље у великом тигању на средњој температури. Додајте пилеће тракице и пржите их док не добију златно-смеђу боју и не буду потпуно печене, око 5-7 минута. Извадите пилетину из тигања и оставите је са стране.

Припрема соса:

У исти тигањ додајте ситно сецкани бели лук и пржите га 1 минут, пазећи да не загори. Додајте павлаку за кување и пустите да прокључа. Смањите температуру и додајте рендани пармезан, мешајући док се потпуно не отопи. По потреби додајте мало воде од кувања тестенине да сос буде кремаст.

Вратите пилетину у тигањ, додајте кувану тестенину и броколи, и све добро промешајте. По укусу додајте со и бибер. Ако желите, поспите ситно сецканим першуном за додатну свежину.

Послужите одмах док је јело још топло, са додатним пармезаном по жељи.

Ова брза паста са пилетином и броколијем не само да је преукусна, већ је и нутритивно богата. Пилетина је одличан извор протеина, броколи пружа неопходне витамине и минерале, а кремасти сос од павлаке и пармезана додаје луксузан укус који ће вас одушевити.

Пише:
Пошаљите коментар
ОД БРОКОЛИЈА И КРОМПИРА ДО МУШКАТЛИ И ДАЛИЈА Ево шта морате да ПОСАДИТЕ У МАЈУ, ако желите да имате ЛЕПУ БАШТУ (ФОТО)

ОД БРОКОЛИЈА И КРОМПИРА ДО МУШКАТЛИ И ДАЛИЈА Ево шта морате да ПОСАДИТЕ У МАЈУ, ако желите да имате ЛЕПУ БАШТУ (ФОТО)

26.04.2024. 19:22 19:34