БРЗ И ПРЕУКУСАН РУЧАК Готов за само 20 минута; Пробајте кремасту пасту с пилетином и броколијем
Ако вам недостаје времена, али не желите да се одрекнете укусног оброка, постоји решење.
Овај брз и једноставан рецепт одушевиће ваша чула и нахранити целу породицу.
Брза и кремаста паста са пилетином и броколијем
Састојци:
200 г тестенине по избору
2 пилећа филеа, исечена на тракице
1 главица броколија, подељена на цветове
2 чена белог лука, ситно сецкана
200 мл павлаке за кување
50 г пармезана, ренданог
2 кашике маслиновог уља
Со и бибер по укусу
Шака свежег першуна, ситно сецканог (опционално)
Упутство:
Кување тестенине:
У великој шерпи, скувајте тестенину према упутству на паковању. Пред крај кувања, додајте броколи у исту шерпу и кувајте још 2-3 минута док не омекша. Процедите тестенину и броколи, остављајући мало воде од кувања са стране.
Припрема пилетине:
Док се тестенина кува, загрејте маслиново уље у великом тигању на средњој температури. Додајте пилеће тракице и пржите их док не добију златно-смеђу боју и не буду потпуно печене, око 5-7 минута. Извадите пилетину из тигања и оставите је са стране.
Припрема соса:
У исти тигањ додајте ситно сецкани бели лук и пржите га 1 минут, пазећи да не загори. Додајте павлаку за кување и пустите да прокључа. Смањите температуру и додајте рендани пармезан, мешајући док се потпуно не отопи. По потреби додајте мало воде од кувања тестенине да сос буде кремаст.
Вратите пилетину у тигањ, додајте кувану тестенину и броколи, и све добро промешајте. По укусу додајте со и бибер. Ако желите, поспите ситно сецканим першуном за додатну свежину.
Послужите одмах док је јело још топло, са додатним пармезаном по жељи.
Ова брза паста са пилетином и броколијем не само да је преукусна, већ је и нутритивно богата. Пилетина је одличан извор протеина, броколи пружа неопходне витамине и минерале, а кремасти сос од павлаке и пармезана додаје луксузан укус који ће вас одушевити.