ВРХУНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Када једном пробате „медени кромпир“, правићете га увек
Комбинација кромпира са медом рај је за ваша чула, уживаћете у укусу
Кромпир је једна од најзаступљенијих намирница у нашој, домаћој кухињи.
Правимо га на разне начине: куван, печен, пире…Ипак, овакав вероватно још нисте пробали….
Састојци:
3 већа кромпира
2 кашике меда
100 мл уља, може и маслиновог
250 мл воде
1 кашика сувог зачина
1 кашичица сушеног рузмарина и босиљка
Припрема:
Кромпир очистити па исецкати на коцкице, да не буду крупне.
У чинију сипати врућу воду, мед, суви зачин и уље, па измешати, да се мед отопи.
У глинену посуду истрести кромпир и прелити га смесом са медом.
Ставити да се пече на 200 степени.
Након 30 минута, отворити па измшати лагано кашиком.
Оставити да вода испари и кромпир се мало запече, па посути рузмарином и босиљком и послужити топло.
Допашће вам се сигурно.
Дневник