VRHUNSKI SPECIJALITET: Kada jednom probate „medeni krompir“, pravićete ga uvek
Kombinacija krompira sa medom raj je za vaša čula, uživaćete u ukusu
Krompir je jedna od najzastupljenijih namirnica u našoj, domaćoj kuhinji.
Pravimo ga na razne načine: kuvan, pečen, pire…Ipak, ovakav verovatno još niste probali….
Sastojci:
3 veća krompira
2 kašike meda
100 ml ulja, može i maslinovog
250 ml vode
1 kašika suvog začina
1 kašičica sušenog ruzmarina i bosiljka
Priprema:
Krompir očistiti pa iseckati na kockice, da ne budu krupne.
U činiju sipati vruću vodu, med, suvi začin i ulje, pa izmešati, da se med otopi.
U glinenu posudu istresti krompir i preliti ga smesom sa medom.
Staviti da se peče na 200 stepeni.
Nakon 30 minuta, otvoriti pa izmšati lagano kašikom.
Ostaviti da voda ispari i krompir se malo zapeče, pa posuti ruzmarinom i bosiljkom i poslužiti toplo.
Dopašće vam se sigurno.
Dnevnik