ВРЕМЕ ЈЕ ДА СЕ КИСЕЛИ КУПУС Веома је важно знати када ћете га СТАВИТИ У КАЦУ; Рибанац или у главицама - одлучите сами
Без киселог купуса не може да се замисли зимска сезона и зимница, а није ни чудо када се од њега праве разни специјалитети који су незаобилазни на нашим трпезама.
Поред тога што је веома укусан, кисели купус је изузетно здрав. Прави је извор витамина Ц и К, који током зимских дана идеално подижу имунитет. Сматра се да једење само 100 грама киселог купуса дневно смањује ризик од прехлада два пута.
Уколико желите да направите најлепши кисели купус, поред доброг одабира намирница за припрему, веома је важно када ћете га ставити да се кисели.
Препоручује се да је најбоље време за кисељење купуса средина октобра. Процес биоферментације у киселом купусу захтева да температуре буду стабилне без превише осцилација и то од 18 до 21 степен. Најбоље место за чување купуса је у подруму, где нема превеликих разлика у температури, што није случај уколико га држите на балкону.
За ферментацију киселог купуса обично је потребно и до четири недеље.
(krstarica.com)