Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

A i priprema je jednostavija

UKUSNIJI I OD MAĐARSKOG Pogledajte recept za vojvođanski gulaš, zbog OVOG SASTOJKA je najbolji

13.11.2024. 19:07 19:22
Piše:
храна
Foto: pixabay.com

Recept za najbolji vojvođanski gulaš dobro zapamtite, jer će vam tražiti svako kome poslužite ovo izvanredno jelo.

Ljudi obično, kako piše Stil, tvrde da je tradicionalni mađarski gulaš jedno od najukusnijih jela, ali samo dok ne probaju vojvođanski! 
 

Naime, sprema se jednostavnije, a tajna njegovog posebnog šmeka krije se u suvoj slaninici koja se malo proprži. Važno je da se meso dugo krčka, kako bi bilo što sočnije i mekanije, a možete ga služitt uz prilog po želji, najbolje uz krompir ili testeninu.
 

Sastojci:
700 g junećeg mesa
150 g suve slanine
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
200 ml belog vina
200 ml junećeg bujona
200 ml soka od paradajza
1 kašičica začinske paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
so, biber

Priprema:
Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice. Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso.

Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta.

Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite. Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano.

Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode.
 

Izvor:
Stil Kurir
Piše:
Pošaljite komentar
DA MESO BUDE MEKANO KAO PUTER Evo šta morate da DODATE U GULAŠ za “prste da poližeš” ukus IMA CAKA

Savet šefa kuhinje

DA MESO BUDE MEKANO KAO PUTER Evo šta morate da DODATE U GULAŠ za “prste da poližeš” ukus IMA CAKA

09.10.2024. 19:57 20:56