Уколико вам се БРЕСКВЕ БРЗО КВАРЕ: Ево како да им продужите век трајања
Многима су сочне брескве једно од омиљених летњег воћа, а осим свеже, могу се наћи и у десертима, али и у сланим јелима, салатама или чак пицама.
Нажалост, као и већини воћа и бресквама је мана кратак рок трајања, а због нежне коже лако добију ‘модрице’.
Постоји неколико трикова којима ћете продужити век трајања бресквама и прави тренутак за њихову конзумацију.
Први корак је одредити јесу ли брескве зреле или не.
Ако су тврде и нису нарочито мирисне, још нису зреле. У том случају их чувајте на собној температури неколико дана или док не буду фине и зреле. Знакови зреле брескве су арома и мекоћа при лаганом притиску.
Зреле брескве најбоље је појести одмах, али можете их чувати у фрижидеру што ће успорити процес зрења и купити вам мало времена.
У оба случаја, причекајте да их оперете пре него кренете да их једете, јер кожа брескве има природни конзерванс који помаже у заштити плода.
Ако је могуће, чувајте брескве целе, јер ће излагање плода убрзати процес зрења.
Уз то, ако правилно чувате сечене брескве, могу издржати до четири дана у фрижидеру.
Прво их попрскајте соком од лимуна или лимете како бисте спречили да поприме смеђу боју, а затим их ставите у поклопљену посуду и ставите у фрижидер.
Krstarica.rs/ Дневник