ТОРТА ЛЕПА БРЕНА Посластица названа по познатој певачици; Кремаста, преукусна, топи се у устима

Торта која је уживала велику популарност 80 их година 20. века, оставиће без даха и оне избирљиве.
1
Фото: Youtube Printscreen

Богата, калорична и чоколадна ускрасиће сваку свечану трпезу.

Ево рецепта у наставку

За једну кору:

6 беланаца

12 кашика шећера

12 кашика ораха

2 кашике брашна

За први фил:

18 жуманаца

200 г шећера

150 г чоколаде

1 маргарин

За други фил:

300 г ораха

100 мл млека

125 г маргарина

200 г прах шећера

Припрема:

Рерну загрејте на 180 степени. У једној посуди умутите беланца и шећер. Додајте орахе и брашно. Смесу преручите у плех обложен пек папиром па равномерно распоредите. Пеците око 15 минута, у рерни загрејаној на 180 степени.

Поновите поступак и за преостале 2 коре, укупно треба да имате 3.  Жуманца и шећер скувајте на пари па куваној смеси додајте чоколаду, за први фил. Када се фил прохлади, додајте маргарин.

У шерпу сипајте млеко па пустите да проври, а затим додајте шећер и орахе. Када се други фил прохлади, додајте и маргарин. Торту филујте следећим редоследом:прва кора-фил 1-фил 2-друга кора-фил 1-фил 2-трећа кора. Украсите по жељи.

Ало.рс

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести