TORTA LEPA BRENA Poslastica nazvana po poznatoj pevačici; Kremasta, preukusna, topi se u ustima
Torta koja je uživala veliku popularnost 80 ih godina 20. veka, ostaviće bez daha i one izbirljive.
Bogata, kalorična i čokoladna uskrasiće svaku svečanu trpezu.
Za jednu koru:
6 belanaca
12 kašika šećera
12 kašika oraha
2 kašike brašna
Za prvi fil:
18 žumanaca
200 g šećera
150 g čokolade
1 margarin
Za drugi fil:
300 g oraha
100 ml mleka
125 g margarina
200 g prah šećera
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite belanca i šećer. Dodajte orahe i brašno. Smesu preručite u pleh obložen pek papirom pa ravnomerno rasporedite. Pecite oko 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Ponovite postupak i za preostale 2 kore, ukupno treba da imate 3. Žumanca i šećer skuvajte na pari pa kuvanoj smesi dodajte čokoladu, za prvi fil. Kada se fil prohladi, dodajte margarin.
U šerpu sipajte mleko pa pustite da provri, a zatim dodajte šećer i orahe. Kada se drugi fil prohladi, dodajte i margarin. Tortu filujte sledećim redosledom:prva kora-fil 1-fil 2-druga kora-fil 1-fil 2-treća kora. Ukrasite po želji.
Alo.rs