Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

TELEĆA ČORBA PRAVA KAFANSKA Baca u senku sve koje ste do sada probali

28.08.2024. 23:38 23:49
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Ova teleća čorba je jednostavna za pripremu i savršena je čak i za one koje tek počinju da se upuštaju u kuvanje.

Volećete ovu pravu kafansku čorbu.

Sastojci: 1 veći teleći kotlet, 1 šargarepa, 1 glavica luka, 1 celer, 3-4 kašike ulja, 2 kašike brašna, 200 ml mleka, 1 kocka za supu (juneća), seckani peršun (po želji).

Priprema:

Meso odvojite od kosti i iseckajte na manje komade. Propržite ga na ulju. Dodajte sitno iseckan luk, zatim i iseckanu mrkvu i celer. Pržite desetak minuta uz stalno mešanje.

Dodajte litar tople vode i ostavite da se kuva 40-50 minuta.U mleku razmutite brašno da ne bude grudvica i u tankom mlazu sipajte u čorbu koja vri. Dodajte izmrvljenu kocku za supu, začinite po ukusu solju i biberom, i kuvajte još desetak minuta.

Na kraju, po želji, dodajte sitno iseckani peršun. Čorbu poslužite uz kiselu pavlaku.

Dnevnik/Krstarica

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Teleća čorbica

Recept dana: Teleća čorbica

30.06.2017. 18:35 18:43