TELEĆA ČORBA PRAVA KAFANSKA Baca u senku sve koje ste do sada probali
Ova teleća čorba je jednostavna za pripremu i savršena je čak i za one koje tek počinju da se upuštaju u kuvanje.
Volećete ovu pravu kafansku čorbu.
Sastojci: 1 veći teleći kotlet, 1 šargarepa, 1 glavica luka, 1 celer, 3-4 kašike ulja, 2 kašike brašna, 200 ml mleka, 1 kocka za supu (juneća), seckani peršun (po želji).
Priprema:
Meso odvojite od kosti i iseckajte na manje komade. Propržite ga na ulju. Dodajte sitno iseckan luk, zatim i iseckanu mrkvu i celer. Pržite desetak minuta uz stalno mešanje.
Dodajte litar tople vode i ostavite da se kuva 40-50 minuta.U mleku razmutite brašno da ne bude grudvica i u tankom mlazu sipajte u čorbu koja vri. Dodajte izmrvljenu kocku za supu, začinite po ukusu solju i biberom, i kuvajte još desetak minuta.
Na kraju, po želji, dodajte sitno iseckani peršun. Čorbu poslužite uz kiselu pavlaku.
Dnevnik/Krstarica