Рецепт дана: Телећа чорбица
30.06.2017.
18:35
18:43
Коментари (0)
Многи ће рећи да је телећа чорба увек укуснија у кафананама, него када се припрема код куће. Можда су и у праву, али само у случају да нису пробали овај рецепт...
Састојци:
- 300 г ситно сецканог телећег меса,
- 2 главице црног лука,
- 2 шаргарепе,
- брашно,
- уље,
- ловоров лист,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. На мало уља исржити ситно секцани лук и шаргарепу.
2. Затим додати ситно сецкано телеће месо, па све заједно пропржити.
3. Кад је фино упржено, налити воду или говеђи бујон, па додати ловоров лист, бибер и со.
4. Оставити да се кува и по потреби доливати воде – потребно је да стално око 2 – 3 литре чорбе.
5. На крају кувања, запржити са 180 мл уља и четири пуне кашике брашна.
6. Одгоре на крају посути ситно исецкан першун и посолити по потреби.