STARA JUGA SE DAVILA U OVIM KOLAČIMA A mi znamo za trik da BUDU JOŠ BOLJI
Recepti za čupavce su uglavnom slični, sa malim razlikama u sastojcima, ali bez obzira da li ćete dodati neki sastojak više ili manje, uvek će biti ukusni.
Međutim, za sve one koji vole nešto kremastije kolače, ali su ipak ljubitelji ove starinske poslastice, postoji jedan trik kako da dobiju dva u jednom.
Za čokoladni sos u koji ćete umakati kockice biskvita, umesto polovine mere mleka, dodajte slatku pavlaku. Ovaj sastojak će doprineti gustini i sloju čokolade, a posebno će uticati na ukus.
Sastojci za biskvit:
4 jaja
150 ml mleka
100 ml ulja
kesica praška za pecivo
kesica vanil šećera
250 gr brašna
150 gr šećera
prstohvat soli
Sastojci za glazuru:
150 gr putera ili margarina
200 gr čokolade za kuvanje
30 gr šećera
150 ml mleka
200 ml slatke pavlake
300 br kokosovog brašna
Priprema:
Odvojite belanca od žumanca, pa belanca zajedno sa šećerom, solju i vanilin šećerom umutite u čvrst sneg.
Dodajte žumanca, pa ponovo sve umutite. U smesu zatim dodajte ulje i mleko, sve sjedinite, pa potom dodajte brašno i prašak za pecivo i umutite mikserom na najmanjoj brzini.
Pleh u kom ćete peći obložite pek papirom, pa ulijte smesu i stavite da se peče u zagrejanu rernu na 180 stepeni 30 minuta.
Za to vreme pripremite čokoladni sos.
U šerpu stavite puter (margarin), mleko, slatku pavlaku, šećer i čokoladu, pa kuvajte na tihoj vatri, dok sos ne postane potpuno sjedinjen i gladak.
Kada je kolač gotov, izvedite ga ih pleha, ostavite malo da se ohladi, pa ga isecite na kocke željene veličine.
Kokosovo brašno sipajte u dublji tanjir.
Svaku kocku prvo umočite u sos, pa uvaljajte u kokosovo brašno i ređajte na tepsiju.
Ostavite čupavce oko sat vremena u frižideru da se ohlade, a onda ih možete poslužiti.