ШНИЦЛЕ ОД КУПУСА: Спремите МЛАДИ КУПУС овако, нећете остати равнодушни – укусније од меса
Пробајте нешто ново. Пијаце су пуне младог купуса, а време је да од овог фантастичног поврћа направите нешто ново.
Једно од омиљених поврћа код нас јесте купус – није скуп, а представља ризницу телу потребних елемената. И купус, баш као и све друго поврће, највише нутријената има у свежем стању.
Одличан је за варење и уопште метаболизам, јача имуни систем и помаже телу да се лакше избори са стресом.
Иако се код нас најчешће зими једе кисели купус у сарми или као подварак, а у летњој сезони у салати или пак сладак купус, није лоше испробати једноставан рецепт који купус претвара у месо.
Шницле од купуса можете служити као главно јело, уз салату или неки прелив.
Састојци
1 главица белог купуса
1 кашичица соли или соли по укусу
30 мл маслиновог уља
1 кашичица бибера
300 мл теријиаки или соја соса
5 мл маслиновог уља
1 кашика ги путера
1 кашичица белог лука у праху
Припрема
Главицу купуса поделите по дужини на комаде идентичне величине да личи на шницле.
Пропржите сваку шницлу на ги путеру док не порумени, а потом пребаците на плех, премажите их маслиновим уљем, посолите и пеците на 230 степени.
На тањир ставите теријаки или соја сос, на њега ставите купус и премажите га теријаки или соја сосом.
Јело можете зачинити маслиновим уљем.
Krstarica.rs/ Sеnsa.mondo.rs/ Дневник