ПОСНА ТРПЕЗА Кромпир чорба наших бака, укусна и посна, да сва чула уживају
Наше баке су је радо кувале, а поред оне верзије са месом, постоји и рецепт за ово јело у посној варијанти.
Када понестане идеја шта у време поста изнети пред укућане на трпезу, ова чорба је увек добро решење. Једноставно се спрема, а окрепиће вас и веома је укусна.
Састојци:
450 г кромпира
200 мл куваног парадајза
1 главица црног лука или два средња штапа празилука
2 шаргарепе
пашканат
пола кашичице алеве паприке
мало уља
со, бибер, ловоров лист, першун
Припрема:
Насецкан лук или празилук мало пропржите на уљу у шерпи док не застакли.
Додајте кромпир, пашканат и шаргарепу насецкане на колутове или коцкице.
Промешајте, па налијте воде да добро огрезне.Додајте зачине по укусу и на јачој температури кувајте док не прокључа, мешајући повремено. Кад прокључа, смањите температуру, делимично поклопите и оставите да се кува на нижој температури још двадесетак минута. Пред крај кувања додајте шољу куваног парадајза и оставите да ври још десетак минута. По жељи пре служења поспите сецканим першуном.
Уживајте у овој укусној посној чорби од кромпира, хранљивој и надасве здравој.
Ало