ŠNICLE OD KUPUSA: Spremite MLADI KUPUS ovako, nećete ostati ravnodušni – ukusnije od mesa
Probajte nešto novo. Pijace su pune mladog kupusa, a vreme je da od ovog fantastičnog povrća napravite nešto novo.
Jedno od omiljenih povrća kod nas jeste kupus – nije skup, a predstavlja riznicu telu potrebnih elemenata. I kupus, baš kao i sve drugo povrće, najviše nutrijenata ima u svežem stanju.
Odličan je za varenje i uopšte metabolizam, jača imuni sistem i pomaže telu da se lakše izbori sa stresom.
Iako se kod nas najčešće zimi jede kiseli kupus u sarmi ili kao podvarak, a u letnjoj sezoni u salati ili pak sladak kupus, nije loše isprobati jednostavan recept koji kupus pretvara u meso.
Šnicle od kupusa možete služiti kao glavno jelo, uz salatu ili neki preliv.
Sastojci
1 glavica belog kupusa
1 kašičica soli ili soli po ukusu
30 ml maslinovog ulja
1 kašičica bibera
300 ml terijiaki ili soja sosa
5 ml maslinovog ulja
1 kašika gi putera
1 kašičica belog luka u prahu
Priprema
Glavicu kupusa podelite po dužini na komade identične veličine da liči na šnicle.
Propržite svaku šniclu na gi puteru dok ne porumeni, a potom prebacite na pleh, premažite ih maslinovim uljem, posolite i pecite na 230 stepeni.
Na tanjir stavite terijaki ili soja sos, na njega stavite kupus i premažite ga terijaki ili soja sosom.
Jelo možete začiniti maslinovim uljem.
Krstarica.rs/ Sensa.mondo.rs/ Dnevnik