Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ŠNICLE OD KUPUSA: Spremite MLADI KUPUS ovako, nećete ostati ravnodušni – ukusnije od mesa

24.04.2024. 12:53 13:02
Piše:
Izvor: Pixabay.com

Probajte nešto novo. Pijace su pune mladog kupusa, a vreme je da od ovog fantastičnog povrća napravite nešto novo.

Jedno od omiljenih povrća kod nas jeste kupus – nije skup, a predstavlja riznicu telu potrebnih elemenata. I kupus, baš kao i sve drugo povrće, najviše nutrijenata ima u svežem stanju.

Odličan je za varenje i uopšte metabolizam, jača imuni sistem i pomaže telu da se lakše izbori sa stresom.

 Iako se kod nas najčešće zimi jede kiseli kupus u sarmi ili kao podvarak, a u letnjoj sezoni u salati ili pak sladak kupus, nije loše isprobati jednostavan recept koji kupus pretvara u meso.

Šnicle od kupusa možete služiti kao glavno jelo, uz salatu ili neki preliv.

Sastojci

1 glavica belog kupusa

1 kašičica soli ili soli po ukusu

30 ml maslinovog ulja

1 kašičica bibera

300 ml terijiaki ili soja sosa

5 ml maslinovog ulja

1 kašika gi putera

1 kašičica belog luka u prahu

Priprema

Glavicu kupusa podelite po dužini na komade identične veličine da liči na šnicle.

Propržite svaku šniclu na gi puteru dok ne porumeni, a potom prebacite na pleh, premažite ih maslinovim uljem, posolite i pecite na 230 stepeni.

Na tanjir stavite terijaki ili soja sos, na njega stavite kupus i premažite ga terijaki ili soja sosom.

Jelo možete začiniti maslinovim uljem.

Krstarica.rs/ Sensa.mondo.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
NAJUKUSNIJI MLADI KUPUS NA STARINSKI NAČIN Sprema se za 20 minuta, a prava je riznica vitamina

NAJUKUSNIJI MLADI KUPUS NA STARINSKI NAČIN Sprema se za 20 minuta, a prava je riznica vitamina

04.04.2024. 11:35 12:23
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju

POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju

22.04.2024. 16:51 17:00
JAJE NA OKO BEZ JAJETA? Da, i to je moguće - idealno je za posni doručak

JAJE NA OKO BEZ JAJETA? Da, i to je moguće - idealno je za posni doručak

19.04.2024. 16:21 16:31