СЛАНА ТОРТА за Светог Николу Краљица славске трпезе - декоративна, укусна и брзо се прави
Посна слана торта је савршено славско пређело којег се нећете застидети
Састојци:
2 коре од велике обланде исчемо на 4 дела
1. КОРА:
- 1дл киселе воде
- 1дл пива
- 4 кашике ајвара
- 9 кашика брашна (120г)
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице прашка за пециво
Добијену смесу поделити на два дела и испећи две коре на обланди. Пећи на 200Ц 10 мин.
2. КОРА:
- 1 дл киселе воде
- 1 дл пива
- 100г спанаћа
- 9 кашика брашна (120 г)
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице прашка за пециво
Добијену смесу поделити на два дела и испећи две коре на обланди. Пећи на 200Ц 10 мин.
ФИЛ:
- 100г посног маргарина
- 200г шампињона
- 150г краставчића
- 1-2 кашике сенфа
- 100г качкаваља, посног
- 1/2 кашичице куркуме
-1/2 кашичице оригана
- 1/2 кашичице сувог зачина
-1/2 кашичице бибера
Премазати торту само одозго са:
- 20 г мрвљеног крекера
- 2-3 кашике мајонеза
Припрема: Пропржити исецкане шампињоне са 50 г посног маргарина затим додати још 50г посног маргарина и све зачине, охладити, па у ову смесу додати исецкане краставчиће, као и мајонез, сенф, качкаваљ и куркуму.
Све измешати па филовати коре:
Зелена кора па фил, црвена кора па фил, па 50г сланих посних крекера поређати по филу, па опет фил и зелена кора, па опет фил и црвена кора.
Торту премазати са мрвљеним крекером и мајонезом.
kurir.rs/ Дневник