SLANA TORTA za Svetog Nikolu Kraljica slavske trpeze - dekorativna, ukusna i brzo se pravi
Posna slana torta je savršeno slavsko pređelo kojeg se nećete zastideti
Sastojci:
2 kore od velike oblande isčemo na 4 dela
1. KORA:
- 1dl kisele vode
- 1dl piva
- 4 kašike ajvara
- 9 kašika brašna (120g)
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Dobijenu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na oblandi. Peći na 200C 10 min.
2. KORA:
- 1 dl kisele vode
- 1 dl piva
- 100g spanaća
- 9 kašika brašna (120 g)
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
Dobijenu smesu podeliti na dva dela i ispeći dve kore na oblandi. Peći na 200C 10 min.
FIL:
- 100g posnog margarina
- 200g šampinjona
- 150g krastavčića
- 1-2 kašike senfa
- 100g kačkavalja, posnog
- 1/2 kašičice kurkume
-1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice suvog začina
-1/2 kašičice bibera
Premazati tortu samo odozgo sa:
- 20 g mrvljenog krekera
- 2-3 kašike majoneza
Priprema: Propržiti iseckane šampinjone sa 50 g posnog margarina zatim dodati još 50g posnog margarina i sve začine, ohladiti, pa u ovu smesu dodati iseckane krastavčiće, kao i majonez, senf, kačkavalj i kurkumu.
Sve izmešati pa filovati kore:
Zelena kora pa fil, crvena kora pa fil, pa 50g slanih posnih krekera poređati po filu, pa opet fil i zelena kora, pa opet fil i crvena kora.
Tortu premazati sa mrvljenim krekerom i majonezom.
kurir.rs/ Dnevnik