Рецепт дана: Запечена пуњена паприка
Многи, када чују „пуњена паприка“, помисле на лето. Због овог укусног јела, за које многи кажу да је и једно од најпопуларнијих на Балакну, колико год нам то тешко лети падало смо спремни и да укључимо рерну како бисмо их фино запекли.
Састојци:
- 800 г мешаног млевеног меса,
- 2 кесице зачина за пуњену паприку и сарму,
- конзерва (400 г) пелата,
- 1 тиквица,
- 1/2 л густог сока од парадајза,
- со и шећер,
- нарибани сир
Припрема:
1. Паприке очистити и преполовити их, па поређати у плех.
2. Месо помешати са зачином за пуњену паприку, па нафиловати паприке.
3. По паприкама нарибати неког финог сира и поклопити колутовима тиквица.
4. Помешати парадајз, со и шећер, па прелити преко паприка.
5. Пећи око 2 сата на 130 степени, па онда појачати на 180 степени још око сат времена.